Kum Saatindeki Gökyüzü

(Bu yazının okunması yaklaşık 2 dakika sürmektedir.)

Zihnindeki günlerin ardı ardına sıralandığı takvim yaprakları onun için doyum noktasına ulaştığında, ufalanıp iri kum taneleri haline geliyor ve içinde mutluluğun yanı sıra umutsuzluğu barındıran kum saatinin gökyüzünde asılı halde duruyorlardı. Mutluluk ve umutsuzluk arasında bir savaş çıkmış, umutsuzluk içeren anıların ağır basması üzerine mutluluk yenilmiş, savaş sona ermişti. Mutluluğun yenilgisine şahit olan güneş, teselliyi kara bulutların ardına gizlenmekte bulmuştu. Fırtınanın geleceğini haberdar eden kasvetli hava, onu düşüncelerinde yanıltmayıp kuvvetli bir rüzgar estirdi. Esen rüzgarın hemen ardından kum saati büyük bir darbe aldı. Ve yuvarlandı, yuvarlandı, yuvarlandı… Ardından bir darbe daha alındı, geri sayım başladı. Rüzgarın şiddetiyle darbeler arttı. Kum saatinin ince camı parçalara ayrıldı ve etrafa dökülen kum taneleri sihirli bir güçle yeniden yaprak olarak yeşerdi. Varlığından bi’haber olunan bir takvim yaprağı, içinde bulunduğu boğuk atmosferi baltalamak istercesine ölü umutların arasından kurtulup hemen önünde can buldu. Dalgalar halinde omzundan aşağı sarkan saçları dağılmıştı, görüşünü engelleyen bir tutam saçı kulağının arkasına sıkıştırdı. Görüntüyü netleştirmek adına uzun kirpiklerini birkaç defa kırpıştırdı ve gözlerinin rotasını hemen ayağının önündeki kağıda çevirip eline aldı. 

Kurumuş gözyaşları varlığını yitirmeden hemen önce ‘30 Eylül’ yazısının üstünden geçmiş ve ardında mürekkebi dağıtarak bir iz bırakmıştı. Genç kadın hüzünle gülümsedi. Geçmişteki kendisinin henüz haberi olmasa da onun için zaman daralıyor, onun olan içinse uzaklara gitme vakti gittikçe yaklaşıyordu. O an içindeki özlem kalbini tekletti. Ayaklarının ucunda yükseldi ve güneşe doğru uzandı. Uzandı, uzandı, uzandı.. Tam dokunacakken ay doğdu, yere düştü. 20 yıllık hayatının tüm hatıraları parçalanan kum saati ile birlikte öylece saçılmıştı. Artık zaman, geçmiş ve gelecek olarak ayrılamayacak kadar anıları birbirine karıştırmıştı.

Yazar: Kübra DağlıGörsel kaynak: https://tr.pinterest.com/pin/585116176607552398/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.