Psikologlar Parayı Psikologlardan Kazanıyor

1

2

 
Siz de mi psikologsunuz? Olsun fark etmez, psikoloji öğrencilerine hatta nefes alan herkese kapımız açık. Size çok güzel bir haberim var. Her derde deva eğitimlerimden yararlanmak ister misiniz? Hipnoz mu yapmak isterseniz yoksa Cinsel Terapi Yapma Beceresi Kazandıran eğitimimize mi katılmak istersiniz? Bu arada merhaba, ben Facebook’ta tüm psikoloji bölümüyle alakalı sayfaları, eğitim ilanları ile dolduran kişiyim. Tanıdınız değil mi? Staj ilanları için girdiğiniz psikologlar sayfasında, iş ilanlarına bakmak veya tezinize yardım almak için girdiğiniz dayanışma grubunda, bölüm dersleri hakkında bilgi almak için girdiğiniz üniversitenin iki bin küsürlü girişliler sayfasındayım, kısacası her yerdeyim. Bir bakmışsınız Carl Gustav Jung olmuş 11 adet testin iki günde eğitimini vermişim. Bir bakmışsınız Sigmund Freud olmuş Aile Danışmanlığı Sertifikası vermişim. MEB onaylı merak etmeyin. Freud bile ekmeğine bakıyor artık. Psikanaliz eğitimleri uzun sürüyor diye istek pek olmuyormuş. Ne gerek var, ben aynı eğitimi yaşam koçu kuzenime verdim. Bak şimdi her yerde çalışıyor. Herkesin bu eğitimleri almaya hakkı var. Anayasal bir zorunluluk yok, istediğime veririm bu eğitimleri(!) Siz bunları sorgulamayın psikolog adayları(!), bir TAT alana bir CAT bedava.
Havalar güzelleşti, evrene pozitif enerji yollayın efendim. (Bir Yaşam Koçu Zırvalığı, s. 1) Okulunuzun çimenlerine yayılırken ya da bir kafede otururken mutlaka bu konuyu açınız:
“Kanka şu testin eğitimini alalım ya, işimize yarar ileride.”

Hangi alanda ilerlemek istediğinize karar verememiş olmanız sorun değil, işinize yarayıp yaramaması da önemli değil, neden bu eğitimi aldığınızı da bilmenize gerek yok. Ne olur ne olmaz, bir kenarda dursun.

Çünkü bir psikolog veyahut psikolog adayı mutlaka en az bir test eğitimi almalıdır(!)
Çünkü 4 yıllık psikoloji lisans eğitimi kesinlikle yetersizdir(!)
Çünkü sertifikasız bir psikolog yetersiz bir psikologdur(!)

Bunlar hep kafada bitiyor, kafanıza takmayın. Korkmayın biz varız.
Saçma Ama Havalı İsimli İstismar Danışmanlık Merkezi
En gözde testler mahallesi, Olmazsa olmaz terapiler caddesi, 1 numara
Psikolog Fan Page/İstismarbul

3

4

 

Amacım hiçbir kurumu veya kuruluşu afişe etmek değildir. Herhangi bir kimlik belirten yazıları ve fotoğrafları mozaikledim. Fotoğraflar temsili olup, bakıldığı takdirde daha fazlasına kolayca Facebook sayfalarında ulaşılabilir.*

 
YAZAR: Taner TÜRKER

İstanbul Kültür Üniversitesi

 

 

 

 

 

 

 

 

Psikologlar Parayı Psikologlardan Kazanıyor” için 2 yorum

  • 7 Nisan 2016 tarihinde, saat 04:01
    Permalink

    Ruh sağlığı ülkede adalet kadar kötü durumda. Bir mezun olarak kendi terapim için bile güvenebileceğim bir psikolog bulamıyorum. Her şey ticari. Her şey para. Buna çanak tutanlar da psikologlar, psikolojik danışmanlar, psikiyatristler ve üniversite öğrencileri.

    Yanıtla
  • Geri bildirim: Ruh Vampirleri - Akıl Defterim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.