Ait Olamayanların Masalı

(Bu yazının okunma süresi yaklaşık olarak 4 dakika sürmektedir.)

İçinde yaşadığımız bu dünya bana ağır gelmeye başladı. Daha kendimi taşıyamazken başkalarının ağırlığı altında ezilmeye başladım. Sonra kapadım gözlerimi, kafamda yepyeni bir dünya çizmeye başladım ve kendimi de o dünyanın başkahramanı yaptım. 

Bir varmış bir yokmuş…

Bu dünyada üç diyar varmış. Korkusuzlar Diyarı, Korkuluklar Diyarı ve Korkutulanlar Diyarı. Canı her isteyen istediği diyara giremez, sadece oraya uygun olan ve Bilge Adam tarafından onay alan kişiler girebilirmiş ancak tek bir kişi dışında. Masalımızın kahramanı Meri nereye ait olduğunu yıllardır bulamıyormuş ve her diyarı gezip kendine bir ev arıyormuş. Yine günlerden bir gün bir arayışa daha girmiş ve Bilge Adam’ın yanına gitmiş. Usulca kapıyı tıklatıp içeri girmiş. “Merhaba.” Demiş utanarak. Bilge Adam onu her zamanki şefkatiyle karşılamış ve yıllardır bıkmadan söylediği sözleri söylemeye başlamış. “Hoş geldin Meri. Öncelikle seni bana getiren, sana yolunu aratan her ne varsa ona teşekkür ederim. Şimdi bu dünyadaki üç diyarı ve o diyarlara girmen için nasıl birisi olman gerektiğini anlatacağım, beni dikkatli dinle.

Korkusuzlar Diyarı:

Kişi Sayısı: 500

Kuruluş Zamanı: Öz güvensizlerin kendilerine güvenlerinin geldiği ilk andan beri kurulmuştur. 

Aranan Kişilikler: Hayatı alt üst olmuş ama kendisi düz kalmış, dünyası başına yıkılırken kafasına siper tutmuş, umudunu kaybetmiş ama her zaman yeni bir umut yaratmış kişiler aranıyor. Özellikle yakın çevreniz tarafından itilip yalnızlaştırılan ama yine de yolunda gitmekten korkmayan korkusuzlar istiyoruz. Düşmemeyi felsefe edinse de düştüğü anda hemen kalkan korkusuzlar arıyoruz.

Korkuluklar Diyarı

Kişi Sayısı: 500

Kuruluş Zamanı: İnsan evladı var olduğundan beri kurulup her türlü haliyle evrimleşmiştir. 

Aranan Kişilikler: İçeride iki türlü insan arayışı vardır. Birincisi için bazen boş boş duran, bazen bir işe yarayan, bazen de işe yaradığını zannederken boş duran kişiler olmazsa olmazımızdır. Hayatı size kolaylaştırmak yerine zindan eden ve sizi çevreden korumaya çalışırken kendisinden bile koruyamayan insancıklar arıyoruz. İkincisi içinse tam tersi, düşeceğiniz anlarda sizi tutmak için bekleyen, kollarını kanatlarını siper etmiş ve sizi her koşulda sevip yanınızda olmak isteyen kişilere uygundur. 

Korkutulanlar Diyarı: 

Kişi Sayısı: 500

Kuruluş Zamanı: Masumları suçlayıp kalplerini kırıp onları kendi dünyalarına küstürdükleri anda kurulmuştur. 

Aranan Kişilikler: Söz verip sözünü tutmayan, güveninizi boşa çıkaran ve size ihanet eden kişiler tarafından incindiyseniz burası tam size göre. Özellikle de yıllarca yakın çemberinizde tuttuğunuz kişiler tarafından korkutulduysanız bir an bile beklemeyin. 

“İşte, tüm diyarların özelliklerini sana anlattım Meri. Kararını verebildin mi, hangisine gideceksin?”

Meri duydukları karşısında öylece kalakalmış. Sanki Bilge Adam’ın söylediklerini ilk defa duyuyormuş gibi nereye ait olduğunu bilememiş. Hem üzülen hem üzen hem de üzülmeyen kişi olmuş hayatı boyunca. Zaten bundan dolayı hala kendini bulamamış ve hiçbir yere ait hissedemiyormuş. O istiyormuş ki sadece bir tane Meri olsun, çizgilerini kendisi çeksin ve hep çizdiği çizgileri takip etsin. Fakat asla bunu yapamamış ve hep hayal kırıklığı yaşamış. Şimdi de düşünceler aklına üşüşünce korkup ağlamaya başlamış. “Ben hala nereye ait olduğumu bilmiyorum.” demiş. 

“Sevgili Meri, 

Biliyorum, kendinle bir savaş içindesin. Bazen bu savaşın galibi oluyorsun, bazen mağlubu, bazen de çıkaranı. Fakat şunu bilmelisin ki savaşımız hiçbir zaman bitmeyecek. Bunlar kendimizle de olabilir başkasıyla da. Önce bunu kabullenmelisin. Yorulduğunu biliyorum, bir yere ait hissedememek kötü bir durum olmalı ama unutma bir yere ait olmak zorunda da değilsin. Yarattığımız bu diyarlar aslında hepimiz için. Hepimiz zamanında korkusuz, korkuluk ve korkutulan olduk. Onları kabul et, kucakla ve aramaya devam et. Eminim zamanı geldiğinde bir gün, diğerlerinin de varlığını kabul ederek birinin daha ağır bastığını fark edip o diyara doğru yola çıkacaksın.” 

Onun ağladığını gören Bilge Adam yanına gelip şefkatle bu sözleri sıralamış ve sonrasında birden ortadan kaybolmuş.

Gökten üç elma düşmüş: biri bu masalı yazan ve hala kendini bir yere koyamayana, biri bu masalı okuyan ve yerini sorgulayana, birisi de bu masalı dinleyip gideceği diyarı aramaya başlayana…

Yazar: İremnaz Turan

Görsel kaynak: https://pin.it/3HjPWHG 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.