PsiNossa 90: Yabancı

“Hayatı anlamlandırmak esastır (Yiğit, 2022).”

“Organ- doku bağışı sayesinde bilmediğimiz, görmediğimiz, tanımadığımız insanların yitip gitmek üzere olan hayatlarına el uzatmamız mümkün  (Özcan, 2022).”

“Kendini tanımaya uğraşmayan kişi kendine yabancılaşır, kendini yalnızlık içinde bulur, git gide insanlara da yabancılaşır ve kendine olan şevketi azalır (Kablan, 2022).”

“Bilincin Acı Dolu Rahminde Bu Birbirine Zıt İkizler Mütemadiyen Birbirleriyle Mücadele Etmeliydi (Stevenson, 2019 akt. Paçal, 2022).”

“Değişim herkesin özel deneyimidir. (Ayber, 2022)”

“Hayat her zaman rutin ilerlemez. Kimi zaman yaşantılarımız sonucunda karşılaştığımız olaylar ile kişi ya da birey savunma mekanizmalarını aktif olarak kullanabilirken, kimi zaman savunma mekanizmaları yetersiz kalır. Zorlantılı yaşamsal süreçler arttıkça savunma mekanizmalarının kullanımı da artar. Kişi ya da birey önce kendine sonra topluma yabancılaşır. Zorlantılı yaşantılar yani travmalar arttıkça çatışmalar artar (Çelik, 2022).”

“Hayatımızdaki boşlukları sahip olduklarımız doldurur. Hiçbir şeye sahip olmayan yabancı bundan dolayı bir boşluğun içerisindedir (Yılmaz, 2022).”

“Senin içinde birden çok sen… Kendine hem bu kadar çok yabancı hem de bu kadar çok kendin olabildiğin başka bir durum var mıdır? (Zafer, 2022).”

C:\Users\Eylül Arslan\Desktop\PsiNossa 90. Sayı- Yabancı-\Çizer- İkra Çapcı\Yabancı.jpg

*Çizim, İkra Çapcı’ya aittir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.