PsiNossa 84: Benlik

“Sessizlik bunaltıyordu beni. Sessizliğin sessizliği değildi bu. Bu benim kendi sessizliğimdi.” (Plath, 2019, s. 23 akt. Çıkrıkcı, 2022)

Çizim: İkra Çapcı

“Yok edemeyiz tüm çatışmaları, üstesinden gelebiliriz ancak içimizdeki aydınlıkla.” (Yiğit, 2022)

“Kişiye aile olan insanlar sayesinde onca şeyi keşfederken bazen hepsinin kendi benliğine bir iz bıraktığından habersiz de olabilir.” (Özcan, 2022)

“Issız bir liman kıyısında denize açılmayı bekleyen bir sandal misali, derinliklerimde gizli yeni beni bulmama yardımcı olacak o ışıltıyı bekliyordum.” (Uysal, 2022)

“Mitler, tarih öncesinde insan türüne kodlanmış benlikleri ve hikayeleri ifade etmektedir, dolayısıyla evrensel kaygıları da gözler önüne sermektedir.  Evrensel kaygıları ise derinden hissettiğimiz yakın pandemi dönemidir. Bunu ise reklamlar aracılığıyla, bize yansıtmışlardır.”  (Kablan, 2022)

“Herkes ‘Nesin?’ diye çağırdıkça, ne olduğumu düşünüp kendime geleyim istedim.” (Aziz Nesin akt. Paçal, 2022)

“Kimimiz sarar benliğini sımsıkı kimimiz arkasını döner umursamazca.” (Ayber, 2022)

‘’Sevdiğim birisi çünkü ben onunla çok uzun zaman vakit geçirdim ve ona emek verdim. Kendimden ona bir şeyler verdim, benim onda emeğim var. Yani onda benim verdiğim, bana ait olan bir şey var. Ben bunu seviyorum çünkü o benden. O yüzden seni seviyorum.’’ (Erkuş, 2022 akt. Çelik, 2022)

“Uğraşlarımız ve çevremiz ne kadar sığ olursa benliğimizin derinliklerine inebilmemizde bir o kadar zor olur.” (Yılmaz, 2022)

“Her insan biriciktir, tek ve özeldir. Her özel insanın kendisine özel benliği vardır.” (Zafer, 2022)

*Çizim, İkra Çapcı’ya aittir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.