Ülke Ülke Ayın Önerileri

Hepinize selamlar sevgili arkadaşlar umarım keyfiniz yerindedir benim çok yerinde çünkü bu yazı doğum günümde yayınlanacak. Bu yüzden bu öneride kendi favorilerimi paylaşacağım sizlerle. O zaman hemen başlayalım. Keyifli okumalar diliyorum efendim sizlere.

Oku: Vinland Saga

Biliyorum bunu daha önce sizlere önerdim fakat okunabilecek her şeyin arasında ikinci sırada kendisi o yüzden yapacak bir şey yok. Efenim ana karakterimiz Thorfinn Karlsefni kendisi 5-6 yaşında bir çocukken başlıyor hikayemiz. Kendileri ailesi ve küçük bir köy ahalisi ile Finlandiya’da yaşamakta, yaşadıkları yıl ise çok manidar çünkü Vikinglerin dünyada terör estirdiği 1000’li yıllarda yaşamaktalar. Olayları biraz daha iyi anlayabilmeniz için biraz spoiler vereceğim eğer okumaya veya izlemeye (animesi var bitmiş değil ama) karar verdiyseniz buradan sonrasını okumayınız. Olayların patlama kısmına geleceğim hemen köylerine bir Viking grubu geliyor ve babasının gelmesi gerektiğini eğer gelmezse köyü yakıp yıkacaklarını söylüyorlar ve babası da kabul edip tanıdıklarının olan tüccar gemisi ile yola çıkıyor fakat Thorfinn maceraya atılmak istediği için gemiye gizlice giriyor ve yola çıkıyorlar. Dar bir boğazdan geçerken tuzağa düşürülüyorlar ve olanlar oluyor. Olanları çok açıklamayacağım fakat olanlardan sonra Thorfinn olayın sorumlusu olan kişiden intikam almak için bunların peşine takılıyor. Umarım beğenmişsinizdir arkadaşlar hepinize iyi okumalar veya seyirler efendim.


Dinle: Luffy’s Baka Song

Yukarıda sizlere Vinland Saga’nın 2. olduğunu söylemiştim. Birinci olanı mutlaka merak etmişsinizdir o da One Piece. Dünyada en sevdiğim ve uğruna kurşun atıp kurşun yiyeceğim tek şeydir kendisi. 1997 yılında mangası yayınlanmaya başlıyor 1999 yılından beridir de animesi yayınlanıyor ve hala her hafta yeni bölümler gelmeye devam ediyor. Bu da ana karakteri olan Luffy’nin ormanda gezerken kendi kendine söylediği bir şarkı canım sıkıldıkça söyler ve dinlerim ben de çünkü söylemesi de dinlemesi de çok eğlenceli bir şarkı umarım sizleri de eğlendirir. Keyifli dinlemeler diliyorum efendim sizlere. 


İzle: Howl’s Moving Castle 

Bu filmde favorim olan 3. okunacak izlenecek ne varsa ondan işte. Hayao Miyazaki klasikleri içinde en önemli film bence ama çoğunluk Spirited Away en iyisidir der. Bu görüşlere hiç katılmıyorum evet o filmde gayet güzel ama Howl karakteri Sophie ile yaşadıkları ilişki dinamikleri çok çok daha güzel bence. Açıkçası bu film anlatılmaz izlenir arkadaşlar o yüzden boş bulduğunuz ilk 2 saatte hemen izleyin derim. Bu öneride sadece bana güvenin ve arkanıza yaslanın. Şimdiden keyifli seyirler dilerim efendim sizlere.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.