Dizi Overlokçusu Ayağınıza Geldi

Malum yaz, okul dönemi boyunca yapmayı ertelediğimiz ya da final haftasının intikamını almak için hunharca bir şeyler izlemek isteyeceğimiz günler. Bunlar da şimdilik bizim tavsiyelerimiz olsun:

 

Sense8

GIF

*IMDB puanı 8.4/10
*Bilim kurgu, gizem ve dram türünde bir Wachowski yaratımı Netflix dizisi.

Farklı, kaliteli, eleştireni de beğeneni de bol bir dizi. 7 ülke, 8 farklı karakter ve bir şekilde birbirlerine bağlılar. Dizinin konusu genel olarak bu; Her şey Angelica adlı kadının intihar etmesiyle başlıyor ve karakterlerimizin hayatı baştan sona değişiyor. Zamanla birbirlerinin yeteneklerini de kullanabilen ama birbirini hiç tanımayan ve istemsizce hayatları iç içe giren 8 insan.

LGBT mücadelesi, farklı kültürler, farklı hikâyeler bir arada anlatılıyor dizide. Güzel olan tarafı da bu ve hikâyeyi takip etmek biraz dikkat gerektiriyor. Her karakterin ayrı ayrı hikâyesine odaklanabiliyorsunuz. Mücadeleleri, motivasyonları, hayal kırıklıkları ortaya seriliyor.
Farklı bir dizi arayanlara, tek dairede geçen dizilerden bıkanlara bol bol farklı şehirler görecekleri ve hikâyeyi yakaladıkça tadına varacakları bir tavsiyedir.
Not: Dizinin ilk sezonu 12 bölüm olarak yayınlandı. 2. Sezon Aralık 2016da başlayacak diye duyuruldu ama sarkacak gibi 2017ye.

Outlander

GIF

*IMDB puanı 8.5/10
*Bilim kurgu, romantik ve dram türünde bir Starz dizisi.

Bir kitap uyarlaması olan dizi İkinci Dünya Savaşında hemşirelik yapan Clara’nın garip bir şekilde zamanda yolculuk yaparak 1743 İskoçya’sına gitmesiyle başlıyor. İskoçların bağımsızlık mücadelesi, politika, bol bol İskoç aksanı ve tabi aşk izleten dizi.
Güzel oyunculuk, akıcı bir hikâye, bol İskoçya doğasına ve tarihe ilgi duyuyorsanız, 18. yüzyıldan bu zamana kadar bile insanlığın zihniyeti nasıl değişmiş bakmak istiyorsanız tavsiye edilir çünkü bahsi geçen Klan adları bile gerçek.
Dizi hakkında küçük bir dedikodu; İskoçların Bağımsızlık Referandumundan hemen önce yayına başlamış dizi ve bol bol da İskoç propagandası yapmakla suçlanmış.
Not: Dizinin henüz 2. sezonu yayınlanıyor.

Zoo

GIF

*IMDB puanı 7/10
*Bilim kurgu, dram ve gerilim dizisi.

İnsan denen canlı bunca zamandır doğadaki baskın türdü ve bu durumu hep kendi çıkarları için kullandı. Hayvanları keyfi olarak hapsetti, üzerlerinde deneyler yaptı ve spor diyerek öldürdü. Bunca zamandır hayvanlar insanlara karşı bir hamlede bulunmadı ama bu hep böyle devam etmeyebilir diyen dizi.

Fazla sürpriz bozmadan anlatmak gerekirse hayvanlara bir şeyler oluyor ve insanlara başkaldırıyorlar. Eh pek sürpriz olmasa gerek kahramanlarımız da bu durumun nedeni ve tedavisi için uğraşıyor.
Açıkçası pek fazla karakter dizisi değil daha çok olay dizisi. İlk sezon çok iyi bitti, sezon boyu insanların bu gezegenin tek belası olduğuna ikna oluyorsunuz.
Not: Diziyi izlerken bol bol hayvanlara hak veriyorsunuz yaşasın hayvan direnişi. 2. sezon Haziran sonunda yayında olacak.

12 Monkeys

GIF

*IMDB puanı 7,6/10
*Bilim kurgu, macera, gizem konulu bir adet Syfy dizisi.

Aynı isimdeki filmle arasında temel konu dışında pek benzerlik olmayan zaman yolculuklu dizi. Zaman yolculuğu meselesini seviyorsanız şüphe etmeden izleyin derim çünkü riskli konudur. Sürekli zamanlar arasında sıçramayı konu alan ama neredeyse hiç mantık hatasına düşmeyen dikkatli bir yapım bence.
Gelelim konuya; İnsanlığın tamamına yakınını yok etmiş bir virüs, insanlığın umudu olarak gelecekten henüz virüs yayılmadan onu yok etmek için gönderilmiş bir adam ve ona günümüzde yardım eden bir doktor. Dizi oyunculuk anlamında güzel, senaryo da iyi gidiyor. Sürekli acaba ne zaman senaryoyu batıracaklar diye bekliyorsunuz ama batırmıyorlar, arka arkaya bölümler izleniyor.

Bonus: The Last Man on Earth

GIF

*IMDB puanı 7,4/10
*Bilim kurgu, komedi ve tam olarak tanımlanamayan türlerin karışımı bir dizi.

Neredeyse tüm dünya nüfusunu yok eden bir virüs, dünyada yaşayan son adam ya da en azından kendisi öyle düşünüyor. Aslında pek de yabancı olmadığımız bir konu ama farklı işlenmiş en azından ben ilk kez böyle bir dizi izledim.
Her seferinde başına en olmadık talihsizlikler gelen bir adam ama aynı zamanda ölmüş olan bir dünyada sıkılınca milyon dolarlık arabaları parçalamaya, viski havuzunda uyumaya bayılan biri.

YAZAR: Mehmet YURTÇU

Mehmet Yurtçu

TPÖÇG Blog Yazarı | Çağ Üniversitesi Psikoloji Öğrencisi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.